imagep4lys.png

19.4.2021  80 % pienempi hiilijalanjälki

Ovako on terästeollisuuden johtava hiilipäästöjen leikkaaja koko tuotantoketju huomioon otettuna. Kuumavalssattujen tankojemme hiilijalanjälki kehdosta portille on 80 % maailmanlaajuista keskiarvoa pienempi. Hiilipäästöjen pienentäminen on yksi painopistealueistamme, ja teemme jatkuvasti töitä parantaaksemme prosessiemme tehokkuutta ja toimintamme vastuullisuutta.

Ovako saavutti vuonna 2019 välitavoitteensa pienentää valmiiden kuumavalssattujen terästuotteidensa kehdosta portille -hiilijalanjälkeä 30 prosentilla tonnia kohti vuoden 2015 vertailutasosta.

Terästeollisuuden suurimpia haasteita on fossiilisten polttoaineiden korvaaminen teräksen kuumentamisessa valssausta varten. Vuonna 2020 Ovako suoritti onnistuneen täyden mittakaavan kokeen, jossa kuumennusuunissa käytettiin polttoaineena vetyä. Koe osoitti, että vetyä voidaan käyttää teräksen kuumentamiseen.

Ovako Metalsin toimitusjohtaja Heikki Nyholm: ”Haluamme tarjota asiakkaillemme kestävin periaattein valmistettuja tuotteita. Tulevaisuudessa loppukäyttäjät tulevat entistä enemmän kiinnittämään huomiota raaka-aineiden, jalostusprosessien ja koko toiminnan hiilijalanjälkeen. Vähäpäästöinen teräsratkaisu on selvä kilpailuetu koko jalostusketjulle.”

Lue lisää https://www.ovako.com/fi/tietoa-ovakosta/kestava-kehitys/ymparisto/ilmasto/

 

13.12.2020 HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

Tuemme Pelastakaa Lapset ry:n työtä tänä jouluna.

 

11.12.2020 Tervetuloa Ovako Metalsin uusituille kotisivuille

Ovako Metals tarjoaa teräksiä ja metalleja vaativaan käyttöön Suomessa ja Baltiassa. Haluamme palvella asiakkaitamme mahdollisimman hyvin myös näiden uusittujen verkkosivujen avulla.

Tervetuloa tutustumaan!

 

11.12.2020

Tampereen logistiikkakeskuksessa ei materiaalien vastaanottoa 23.12., 30.12. ja 31.12.2020.

There are no material receiving operations at the Tampere Logistics Center on 23 December, 30 December and 31 December 2020.

 

11.12.2020 Alihankintamessut

Messuille osallistui kaikkiaan 250 näytteilleasettajaa ja tapahtuma keräsi kolmen päivän aikana noin 5000 kävijää. "Vaikka Suomen suurin teollisuuskylä avasi tänä vuonna ovensa vain virtuaalisesti ja perinteistä pienemmässä muodossa, oli hienoa tuoda pala tuttua Alihankinta-tunnelmaa tähänkin syksyyn yhdessä 250 näytteilleasettajan kanssa. Tapahtumajärjestäjinä olimme monin tavoin uuden edessä koronan pakottaman digiloikan myötä ja kokonaisuutena olemme tyytyväisiä virtuaalipilotin onnistumiseen. Datasta bisnestä -teema ja yritysten ohjelmasisällöt kiinnostivat kovasti," sanoo viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut -konsernista.

Kiitokset kaikille virtuaaliosastollamme kävijöille!

 

26.11.2020 Alihankintamessut virtuaalisesti 2020

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävät Alihankinta-messut jouduttiin siirtämään ensi vuoteen. Suomen suurin teollisuuskylä ei kuitenkaan hiljene, vaan kokoaa joulukuussa alan ammattilaiset ja asiantuntijat yhteen virtuaalisesti 8.–10.12.2020.

Olemme mukana esittelemässä Ovako Metalsin ja Ovakon tehtaiden tuotteita ja palveluita. Ja muistathan myös digitaaliset työkalumme. Steel Navigatorin avulla valitset käyttötarkoitukseesi oikean teräksen ja M-Steel Calculatorin avulla voit vertailla Ovakon M-Steel®-teräksen ja tavanomaisten terästen lastuamisnopeuksia ja terien kestoikää.

Tervetuloa keskustelemaan materiaalitarpeista, joissa voisimme olla avuksi kattavalla tuote ja palveluvalikoimallamme.

 

27.9.2019 Alihankintamessut

Kansainvälisille teollisuuden alihankinnan ammattimessuille osallistui 17 731 messuvierasta. Uudet teknologiat, innovaatiot sekä tulevaisuuden teollisuus ja kestävä valmistus herättivät kiinnostusta ja keskustelua laajasti. Messuilla korostui myös kestävän valmistuksen merkitys Suomelle ja täällä toimiville teollisuuden yrityksille. Keskusteluissa puhutti tulevaisuuden teollisuus sekä se, kuinka yritystoimintaa voidaan muuttaa ympäristön kannalta vastuullisemmaksi. 

Kiitokset kaikille messuosastollamme kävijöille!

 

28.8.2019 Alihankintamessut 2019

Olemme mukana Alihankintamessuilla 24.-26. syyskuuta osastolla A1030. Esittelemme osastolla Ovakon tehtaiden ja Ovako Metalsin tuotteita ja palveluita.

Messuilla esillä myös digitaaliset työkalut; Steel Navigator ja M-Steel Calculator. Steel Navigatorin avulla valitset käyttötarkoitukseesi oikean teräksen. M-Steel Calculatorin avulla voit vertailla Ovakon M-Steel®-teräksen ja tavanomaisten terästen lastuamisnopeuksia ja terien kestoikää.

Tervetuloa keskustelemaan ajankohtaisista asioista.

 

2.8.2018 Seuraava askel kohti maailmanlaajuista johtajuutta erikoisteräksissä – Sanyo Special Steel ostaa Ovakon

Sanyo Special Steel ostaa Ovakon osana Ovakon integraatiota Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporationiin (NSSMC). NSSMC, joka tällä hetkellä on Sanyo Special Steelin suurin osakkeenomistaja, kasvattaa samassa yhteydessä osakeomistustaan ja muodostaa Sanyo Special Steelistä konsernin tytäryrityksen.

Näin saadaan edellytykset entistäkin vahvemmalle yhteistyölle Ovakon, NSSMC:n ja Sanyo Special Steelin kesken. Tavoitteena on entistä vahvempi maailmanlaajuinen erikoisterästarjonta. Yrityskaupan odotetaan toteutuvan maaliskuun 2019 loppuun mennessä edellyttäen että viranomaisilta saadaan tarvittavat hyväksynnät.

”Yrityskauppa on luonteva seuraava askel integraatiossa NSSMC:hen ja antaa Ovakolle edellytykset vahvistaa kaupallista tarjontaansa ja teknisiä valmiuksiaan. Näemme Ovakon ja Sanyo Special Steelin yhdistymisessä runsaasti synergiaetuja, ja olen varma siitä, että yhdessä pystymme tarjoamaan entistä enemmän mahdollisuuksia asiakkaillemme maailmanlaajuisesti”, sanoo Ovakon konsernijohtaja Marcus Hedblom.

Sanyo Special Steel on johtava pitkien erikoisterästuotteiden valmistaja. Yritys valmistaa ja myy erikoisteräksiä Japanissa ja kansainvälisesti. Tuotevalikoimassa on erilaisia erikoisteräksiä tankoina ja saumattomina putkina, mukaan lukien laakeriteräkset, koneenrakennusteräkset, ruostumattomat teräkset, kuumalujat ja työkaluteräkset, sekä metallijauheet ja jauhemetallurgiset tuotteet. Yritys tarjoaa myös tangoista tai saumattomista putkista lähelle lopullista tuotetta jalostettuja aihioita. Sanyo Special Steelillä on noin 2 600 työntekijää. Vuoden 2017 liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa. Yhtiö on listattu Tokion pörssiin.

 

15.3.2018  Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation allekirjoitti sopimuksen Ovako-konsernin ostosta Tritonilta

Nippon Steel & Sumitomo Metal Corporation (NSSMC), yksi maailman isoimmista teräksentuottajista, on allekirjoittanut Tritonin hoitamien sijoitusrahastojen kanssa sopimuksen Ovako-konsernin ostamisesta kokonaisuudessaan. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää vielä viranomaisten hyväksyntää.

NSSMC on yksi terästeollisuuden maailmanlaajuisista markkinajohtajista sekä yksi alan teknologian ja valmistustekniikan johtavista kehittäjistä. Konsernin tuotanto käsittää laajan valikoiman korkean lisäarvon terästuotteita. Tuotantoa on yli 15 maassa, ja Japanissa yhtiöllä on 12 terästehdasta. NSSMC-konsernin raportoitu raakaterästuotanto 31.3.2016 päättyneellä tilikaudella oli 45 miljoonaa tonnia.

 

4.7.2017 Nyt uusia pyöröteräsmittoja varastosta

Ovako Metals on laajentanut pyöröterästen 42CrMo4+QT ja S355J2 varastovalikoimaa aina halkaisijoihin 330 mm asti. 

 

12.5.2017 Uusia levylaatuja varasto-ohjelmaan

Ovako Metals laajentaa ruostumattomien levyjen valikoimaa ottamalla varasto-ohjelmaan DUPLEX -levyt laaduissa EN 1.4462/2205 ja 1.4162/LDX 2101.

 

6.2.2017 Ovako Metals keskittyy koneenrakennuksen erikoisteräksiin ja ruostumattomiin teräksiin 

Ovakon Suomen ja Baltian myynti- ja jakeluyhtiö Ovako Metals Oy Ab uudistaa palvelukonseptiaan. Yhtiö keskittyy koneenrakennuksen erikoisteräksiin sekä ruostumattomiin teräksiin ja karsii varastotarjonnastaan hiiliteräsohutlevyt ja kuparituotteet.

 

5.2.2016 Alumeco Finland Oy Ab ostaa Ovako Metals Oy Ab:n alumiiniliiketoiminnan.

Ovakon alumiiniliiketoiminnan neljä myyntihenkilöä siirtyy Alumecolle osana yritysostoa ja alumiinituotteiden varasto siirtyy Alumecon keskukseen Turkuun. 

 

27.1.2016 Ovakon Turengin jakeluliiketoiminta Ovako Metals Oy Ab:lle

Osana aiemmin ilmoitettua Ovakon uudelleenjärjestelyohjelmaa toteutetaan vuoden 2016 aikana vaiheittain Ovakon Turengin jakelukeskuksen sulkeminen ja Suomen jakelutoimintojen keskittäminen Tampereelle Ovako Metals Oy:hyn.

Osana tätä suunnitelmaa on 18.1.2016 tehty liikkeenluovutus Ovako Imatra Oy Ab:n ja Ovako Metals Oy Ab:n välillä, jossa on sovittu Turengin yksikön liiketoiminnan luovutuksesta Ovako Metalsille. Operatiivinen toiminta jatkuu Turengissa toistaiseksi normaalisti ja yhteyshenkilöt molemmissa yksiköissä säilyvät ennallaan.